Jesus är den enda vägen
till evigt liv med Gud.

Vart är du på väg? Var skall du tillbringa din evighet? Hur blir man frälst?

Gud älskar dig och längtar efter dig, han har sökt dig hela ditt liv.

Du kan få frid med Gud och bli räddad för evigheten genom att ta emot Jesus som Herre och frälsare. "Johannes 3:16 Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv".

"Romarbrevet 3:23 Alla har syndat och saknar härligheten från Gud".  Vi har alla gjort en del fel i våra liv=syndat.

Eftersom Gud är helig, behöver vi Jesus för att få evigt liv. Gud sände sin son Jesus till jorden för att dö på ett kors för allas våra synder. Genom Jesu blod kan vi bli frälsta = räddade, OM vi tar emot honom. "Romarbrevet 10: 9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst."

Vi måste själva aktivt säga ja till Jesus, att vilja följa honom och göra honom till vår Herre. Vi behöver ta emot honom för att ej gå evigt förlorade.

Reinhard Bonnnke 1 minut om frälsning

Frälsningsbön

Be denna bön om du vill bli frälst.

Gud jag kommer till dig i Jesu namn. Jag bekänner att jag är en syndare, jag ångrar mina synder och behöver din förlåtelse.

Jag tror att din enfödde son Jesus Kristus utgjöt sitt dyrbara blod på Golgata kors och dog för mina synder, och jag är nu redo att omvända mig från mina synder.

Du säger i ditt heliga ord, "Romarbrevet 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst".

Jag bekänner att Jesus är min själs Herre. Med mitt hjärta tror jag att Gud reste Jesus från det döda. Jag accepterar Jesus Kristus som min personliga frälsare, och enligt Hans ord är jag nu frälst.

Tack Jesus för din nåd som frälser mig från mina synder. Jesus förvandla mitt livs så att jag kan ge ära till enbart dig och inte till mig själv.

Tack Jesus att du dog för mig och gav mig ett evigt liv. Amen.
 

Vägen vidare med Jesus

När du bett din frälsningsbön är du frälst. Du tillhör Jesus. Även om du lever i denna värld tillhör du nu Guds rike.

I Matteus 28:20 Säger Jesus att "Jag är med er alla dagar till tidens slut".  Jesus är dig nära genom Den Helige Ande. Alla problem försvinner inte i ditt liv för att du blivt frälst, men Jesus är med dig och hjälper dig.

För att du lättare skall kunna växa i Gud, ta kontakt med en bra församling som kan hjälpa dig. En församling som är andefylld och praktiserar troendedop. Det är viktigt att du får undervisning om dopet och blir döpt. 

När du nu blivit frälst får du Den Helige Ande som gåva. "Apostlagärningarna 2:38 Petrus svarade dem: "Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då får ni den helige Ande som gåva.

Det är viktigt att du lär känna Gud genom att be, läsa Bibeln och lyssna på bra predikningar. Då växer du som kristen, känner större glädje och frid, förstår vad Gud vill med ditt liv, och får kraft att leva på rätt sätt = helgas.  Som kristen kan man göra fel ibland men får då be om förlåtelse och omvända sig. Det är Den Helige Ande som ger oss kraften, vi är helt beroende av honom.

Det är stor skillnad på religion och kristendom. .” Religion is something you carry, but Christianity carries you/Reinhard Bonnke".  Gud bär oss.

Gud är så god, han längtar att få komma dig nära.
Guds välsignelse till dig

New life 8 delar av Jonathan Cahn